produkt blagoj gorev

Локумот Кристал е вистинско слатко задоволство. Произведен е на традиционален начин, а се добива од шеќер, скробен сируп и разни додадотци. Името на овој десерт доаѓа од турскиот збор rahat lokum кој што има арапско потекло и во превод значи задоволство за грлото. Локумот Кристал може да се најде во четири вкуса: бел локум со арома на ванила, локум со арома на ружа, локум со ореви и локум со кокос. Најсладок е како десерт со утринското кафе. Вештите домаќинки го користат локумот при припремањето суви колачи, украсувањето торти и како фил за обланди.ЛОКУМ СО ОРЕВИ
баркод 5310041001764 5310041000545 5310041000569 5310041000644
тежина 100гр 200гр 500гр 3кг
збирно пакување 30 парчина во картонска кутија 20 парчина во картонска кутија 10 парчина во картонска кутија рефус

Назад кон продукти

Слични производи